MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Orbán Viktor hazudott és tudjuk miért

2008.03.18. 22:01 politikus

Az adósságminősítés megváltoztatása az első komoly figyelmeztetés Magyarországnak és a politikai elitnek

Az adósságminősítés, a népszavazás és Orbán Viktor volt a témája annak a sajtótájékoztatónak, amelyet Tukacs István, szocialista képviselő tartott kedden Budapesten. A képviselő rögtön meg is magyarázta az összefüggést: a kormányszóvivő helyreigazítást kért a rádiótól, mert egy vasárnapi műsorban a riporter nem korrigálta Orbán Viktor kijelentését, amikor arról beszélt, hogy a Standard and Poor,s Magyarország egyes hiteleit leminősítő döntésének indoklásában nem a népszavazás eredménye, hanem a kormány gyenge teljesítménye szerepelt.

A képviselő felolvasta az indoklás pontos szövegét, amely egészen más volt, mint az Orbán által mondottak. Tukacs István megjegyezte: ez a leminősítés egyértelműen azt jelenti, hogy a felelőtlenségnek ára van. Az adósságminősítés megváltoztatása az első komoly figyelmeztetés Magyarországnak és a politikai elitnek. Így a Fidesz, a népszavazás kezdeményezője sem háríthatja el a felelősséget.

Tukacs István hangsúlyozta: a minősítés rávilágít arra, hogy a befektető nem politizál. Stabil körülmények között munkahelyeket teremt, ám ha instabilnak látja a helyzetet, akkor nem hoz tőkét. Hozzátette: ha a következő időszakban is hasonló, egyválaszos népszavazások lesznek Magyarországon, akkor arra kell számítani, hogy ezek következményeit – ugyanúgy, mint most – valamennyiünknek meg kell fizetni. Hiszen a döntések nemcsak a háziorvosokra, az egészségügyi és a felsőoktatási intézményekre vannak hatással, hanem mindenkire, mert a költségvetés stabilizálásából minden adófizetőnek ki kell venni a részét.

Kérdésre válaszolva, Tukacs István azt mondta, egyetlen kormányzati, szocialista, vagy koalíciós fórum sem hozott döntést arról, mi legyen az egészségbiztosítási törvény sorsa. Hozzátette: az MSZP-frakció gondolkodik a megoldásokon. Ez az ügy túllépett a szakmai kereteken, és már régen nem az egészségügy finanszírozásáról szól. A megoldáshoz politikai döntés szükséges.

*

A kormányszóvivő helyreigazítást kért a Magyar Rádiótól, mert véleménye szerint Orbán Viktor a Vasárnapi Újság című műsorban valótlant állított Magyarország adósosztályzatának visszaminősítéséről – olvasható Daróczi Dávid kormányszóvivő Such Györgynek, a Magyar Rádió elnökének küldött levelében, amelyet kedden ismertetett az MTI-vel.

A levélben foglaltak szerint a március 15-én készített, másnap műsorba került interjúban többek között téma volt a Standard and Poors hitelminősítő intézet jelentése, amely szerint stabilról negatívra rontották Magyarország adósosztályzatának kilátását.

Az interjúban Orbán Viktor, a Fidesz-MPSZ elnöke azt állította: a jelentés nem tartalmazza azt a megállapítást, hogy a hitelkockázati besorolást a népszavazás befolyásolta volna. Ezen állítása azonban nem fedi a válóságot – állítja levelében Daróczi Dávid, aki szerint a riporter nem tett eleget a Rádiózásról és televíziózásról szóló törvény azon követelményének, hogy ilyen esetben kötelessége a tényszerűség és kiegyensúlyozottság megvalósítása.

„Ezúton kérjük T. Elnök Urat, hogy a Vasárnapi Újság című műsor következő adásában tájékoztassa a hallgatókat arról, hogy amikor az Orbán Viktorral készített interjút közvetítette, nem korrigálta a pártelnök úr azon valótlan, helytelen, tényszerűtlen kijelentését, miszerint a Standard and Poors jelentés nem a népszavazás miatt sorolta Magyarországot negatív hitelkockázati helyre.”

A fenti tájékoztatás elmaradása esetén az ORTT Panaszbizottságához fordulnak - áll a kormányszóvivő levelében.

Forrás: mszp.hu

2 komment

Címkék: hazugság orbán viktor népszavazás államháztartás

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr91386847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jabuga 2008.03.19. 20:35:49

Orbán hazudott de "valaki"ebben is megelőzte!!!Vajon ki lehetett az????????????????????????????????

Prof. William · http://profwilliam.wordpress.com/ 2008.03.25. 14:50:24

Hát nem tudom de biztos nem a szentéletű Fletó volt az. Hisz az mindig igazat mond. Az egy áldott tisztaszívű ember. :)
süti beállítások módosítása