MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Koalíciós egészségügyi egyeztetés

2008.03.20. 18:14 politikus

Sem tárcacseréről, sem személyi kérdésekről nem volt szó, nincs napirenden

Az egészségügyi reformot folytatni kell, a magántőke bevonása növeli az egészségügy hatékonyságát, a reformhoz nagyobb társadalmi támogatás szükséges - mondta Horváth Ágnes és Kökény Mihály csütörtökön újságíróknak, miután a kormánykoalíciós pártok egyeztetést tartottak a miniszterelnöknél az egészségügyi reformról.

Kökény Mihály, a parlament egészségügyi bizottságának szocialista elnöke a megbeszélés után közölte: nincs napirenden az MSZP és az SZDSZ közötti esetleges tárcacsere. „Semmiféle személyi, hatalmi, politikai osztozkodás nem aktuális. Sem tárcacseréről, sem személyi kérdésekről nem volt szó, nincs napirenden” – hangsúlyozta az MSZP politikusa. Hozzáfűzte azt is, hogy az egészségügyről szóló egyeztetések a jövő héten folytatódnak, és azután lehet majd arról beszélni, milyen módon és mértékben változzon az egészségbiztosítási törvény.

Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ ragaszkodik-e a magántőke jelenlétéhez az egészségbiztosításban, Horváth Ágnes egészségügyi miniszter úgy válaszolt: igen, mert meggyőződésük szerint a magántőke növeli a hatékonyságot. Azzal kapcsolatosan, hogy a magántőkének hogyan kell jelen lennie a biztosítási rendszerben, a két politikus egyelőre nem árult el konkrétumot, de mint Horváth Ágnes jelezte, „nagyon széles az opciók tárháza”.

Kökény Mihály ehhez azt fűzte hozzá, hogy minden lehetőséget számba kell venni a magántőke szerepének megvizsgálásához. A szocialista politikus nem válaszolt arra a kérdésre, milyen megoldások léteznek, viszont arra kitért, hogy az Új tulajdonosi program is az egyik elképzelhető változat lenne. Azt most nem tudom megmondani, hogy az egészségbiztosítás reformjában a magántőke szerepe miként fog alakulni – hangsúlyozta a szocialista képviselő.

Horváth Ágnes elmondta még, hogy folyamatban van az egészségbiztosítási törvény végrehajtása. Arra a kérdésre, hogy a kormányfőnél tartott megbeszélésen miért nem vett részt az SZDSZ részéről Horn Gábor koalíciós egyeztetésért felelős államtitkár, a miniszter azt válaszolta, politikustársa szabadságát tölti.

Egy olyan kérdés is elhangzott a két politikus tájékoztatóján, hogy el akarja-e kerülni a kormány az ősszel várható, az egészségbiztosítás rendszeréről tervezett népszavazást. Kökény Mihály erre csupán annyit mondott: ezzel a megbeszélésen nem foglalkoztak.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: koalíció egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr99389670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása