MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Gyurcsány Ferenc felmentette tisztségéből Horváth Ágnest

2008.03.31. 12:29 politikus

A cél az, hogy az emberek jobb szolgáltatást kapjanak, növekedjen a biztonság

Mint ahogy arról már beszámoltunk, Gyurcsány Ferenc pártelnök-miniszterelnök szombaton, az MSZP országos pártértekezletén azt mondta: az egészségügyi reformpolitika mögül elfogyott a támogatás. Ezért új megoldásokra és nyugalomra van szükség, amit egy új miniszter hitelesíthet. Azt javasolta, hogy a koalíciós partnerrel közösen jelöljenek másik tárcavezetőt Horváth Ágnes helyére.

Közölte, erről mind Kóka János pártelnököt, mind Horváth Ágnes egészségügyi tárcavezetőt tájékoztatta. Arra kérte a koalíciós partnert, hogy megértéssel fogadja ezt a döntést. Szólt arról is, hogy a koalíciós megállapodás nem szentírás, két év elmúltával újra kell gondolni.

Gyurcsány Ferenc hétfőn kora reggel parlamenti dolgozószobájában találkozott Horváth Ágnessel, akivel négyszemközti egyeztetést folytatott.

Daróczi Dávid kormányszóvivő ezt követően bejelentette, hogy a miniszterelnök április 30-ával menti fel Horváth Ágnest egészségügyi miniszteri posztjáról. A szóvivő hangsúlyozta: az egészségügy átalakítását folytatni kell. A cél az, hogy az emberek jobb szolgáltatást kapjanak, növekedjen a biztonság. Hozzátette: a reformoknak nyugalommal és párbeszéddel kell párosulniuk.

Daróczi Dávid közölte, a miniszterelnök azt kéri a kormánypártoktól, hogy április 30-áig állapodjanak meg az egészségügy átalakításának további tennivalóiról és a menetrendről is. Horváth Ágnes utódjáról a kormánypártok egyeztetnek majd. Gyurcsány Ferenc az MSZP délelőtti frakcióülésén értékelte a helyzetet a képviselők előtt. Az elhangzottakról beszámolunk.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: gyurcsány ferenc egészségügy horváth ágnes felmentés kormányzás

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr39410957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása