MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Az MSZP-nek konkrét javaslatai vannak

2008.04.01. 12:40 politikus

A koalíciós pártok készek az együttműködés minden formájára a közösen vállalt célok érdekében

Az SZDSZ minden olyan parlamenti döntést támogat, ami a konvergenvcia-program megvalósítását, a gazdasági növekedés beindítását és a szükséges reformokat, átalakításokat célozza – jelentette be Gusztos Péter, a liberális párt ügyvivője kedden Budapesten, Lendvai Ildikó MSZP-s frakcióvezetővel közösen tartott sajtótájékoztatóján, a szocialista párt és az SZDSZ vezetőinek egyeztetését követően.

Lendvai Ildikó közölte: arról is egyeztetnek, hogy az általános célokat, amelyekkel a liberálisok egyetértenek, miként lehet konkrétumokkal kiegészíteni. „Vannak javaslataink a politika szinte minden ágára nézve, hogy milyen konkrét tartalmakat kell a célok szolgálatába állítani” – mondta a szocialista frakcióvezető, aki jelezte azt is: az együttműködés módjáról is szeretnének megegyezni. Utóbbiról Lendvai Ildikó úgy vélekedett, készek az együttműködés minden formájára a közösen vállalt célok érdekében.

Elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc nyílt levele – amely honlapunkon is olvasható – nem az együttműködés formájára tett javaslatot, hanem az együttműködés tartalmának pontos részleteit sorolja fel. E kérdések közös megválaszolására úgy is készek a parlamentben, hogy ha ez a koalíciónál jóval kevésbé kötött, de a szokásosnál erősebb parlamenti együttműködést jelent. (Gyurcsány Ferenc azt kérte a koalíciós pártoktól, hogy aktívan segítsék a következő évek kormányzati politikájának meghatározását, a kormányprogram megújítását, a koalíció működési feltételeinek helyreállítását, megerősítését.)

Az MSZP frakcióvezető-helyettese cáfolta azt a felvetést, hogy más, szocialista minisztercserékben gondolkoznának-e.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mszp szdsz kormányzás

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr45410973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása