MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Újra kell alkotni a koalíció politikáját

2008.04.04. 10:36 politikus

A kormányzati munka attól lesz hiteles, amit az emberekkel együtt elvégzünk, nem akaratuk ellenére boldogítva őket

Kiss Péter szerint nem a miniszterelnök-cserén keresztül vezet az út a kormányzóképesség megtartásához. A kancelláriaminiszter az MTI-nek és az ATV-nek adott interjúban pénteken úgy fogalmazott, hogy lehetőség szerint újra kell alakítani az SZDSZ-szel a koalíciót, de ha ez nem megy, akkor az ország számára fontos konkrét ügyek mentén kell együttműködni a felelős parlamenti erőkkel.

Az MSZP alelnöke azt mondta, újra kell alkotni a koalíció politikáját, amit mindkét pártnak belül is rendbe kell tennie. Hangsúlyozta: a koalíciós vita nem személyi kérdésekről szól.

A kancelláriaminiszter szerint tematikájában sokkal kiegyensúlyozottabb kormányzásra van szükség, vagyis az elmúlt másfél évben elindult ügyek mellett az emberek hétköznapi személyes kihívásait is segíteni kell.

Kiss Péter példaként megemlítette: rengeteg családnak probléma, hogy az uzsorások elveszik tőlük a szociális segélyt, vagy a lakótelepeken élők nem tudják kifizetni a távfűtést. Nekünk is fontos kell, hogy legyen, ami a családoknak fontos – szögezte le.

A szocialista alelnök úgy látja, a konvergencia-program személyessé tételére is szükség van, hogy az emberek értsék, miről szól. Hangsúlyozta: nyílt párbeszédet kell folytatni a társadalmi csoportokkal, és számukra érzékelhető döntéseket hozni az ő akaratuk alapján. A kormányzati politika attól lesz hiteles, amit az emberekkel együtt elvégzünk, nem akaratuk ellenére boldogítva őket – fogalmazott.

Kiss Péter közölte: a baloldali politika nem személyfüggő, hanem kollektív teljesítményhez kötődik, és úgy vihető sikerre, ha nem marad benne egyedül a kezdeményező, hanem a társadalom is részt vesz benne.

Nehezen megvalósíthatónak nevezte a kisebbségi kormányzást. „Nem lehetetlen feladat, (...) de emberes kihívás.” Éppen ezért lenne fontos a koalíció újjáalakítása az SZDSZ-szel – jegyezte meg.

Az előrehozott választásokat Kiss Péter sem tartja megfelelő megoldásnak a kialakult helyzetre, mivel – mint mondta – az elmúlt években nem derült ki, hogy az ellenzék milyen konkrét intézkedéseket hozna.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: mszp szdsz kormányzás

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr1420954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása