MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Növelte a megosztottságot

2007.07.16. 15:12 politikus

A mi köztársasági elnökünknek jobbra húz a szíve

Az MSZP szerint Sólyom László köztársasági elnök vasárnapi nyilatkozatával nem az együvé tartozást erősítette, hanem a megosztottságot növelte – mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője hétfőn.

Aki követte a belpolitika eseményeit, az tisztában volt eddig is azzal, hogy „a mi köztársasági elnökünknek jobbra húz a szíve, pedig ő az, aki politikán felül áll, ő az, aki egy személyben testesíti meg a köztársaság minden polgárát” – fogalmazott a szóvivő.

Nyakó István elmondta: az államfő vasárnapi, a Magyar Televízió A szólás szabadsága című műsorának adott nyilatkozatával mégsem az együvé tartozást erősítette, hanem a megosztottságot növelte. Az MSZP szóvivője közölte, a pártok vezetőit is elnöknek hívják, pártelnöknek, és a köztársaság legfőbb közjogi méltósága is elnök, köztársasági elnök. Mégis a két elnök között nagyon nagy különbség van más országban, itthon nem.

Sólyom László a vasárnap sugárzott interjúban többek között arról beszélt: ahhoz, hogy annak a sok „szenvedésnek”, amit a megszorítások hoznak, értelme legyen, az szükséges, hogy legyen egy világos, hosszú távú terv, de ez a „levegőben lóg” azóta is.

Arra a kérdésre, hogy mit gondol a kormány által elindított reformokról, úgy fogalmazott: Aláírtam hozomra a Gyurcsány-csomagot, hogy induljon meg valami. Ehhez képest, ami megindult, az elszomorító. Az államfő azt mondta, úgy látja, hogy az idei költségvetést rendbe fogja tenni a kormány, de véleménye szerint nem látszik, hogy a „sok rombolás” helyén, amivel a reform kezdődött, mi épül. Az ellenzékről szólva megjegyezte: a másik oldalon azt látja, hogy az intézményrendszer hitelét vonják kétségbe.
 
Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: reformok sólyom lászló

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr24118978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása