MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Húzza ki a nevét!

2007.07.15. 18:00 politikus

A legnagyobb jobboldali párt eztán az inkorrektséget tartja vezérlő elvnek?

Varga László, az Országos Elnökség tagja, a Fiatal Baloldal elnöke vasárnap sajtótájékoztatót tartott, Orbán Viktor új szélsőjobboldali pártot alapít? címmel. Erre több elmúlt heti esemény szolgáltatott alkalmat: Kövér László Nagy Magyarországról szóló kijelentése, a Jobbik fellépése a meleg-tüntetésen, és nem utolsó sorban az az interjú, amelyet Orbán Viktor adott a Demokrata című lapnak, és amelyből egyértelműen kiderül szimpátiája a szélsőjobboldallal.

A Varga László által említett interjúban a Fidesz első embere arról beszél, hogy megszálló csoport tartja kezében a hatalmat, és ezért ellenállásra szólít föl. Önmagát a „régi magyar álmok képviselőjének” mondja, és úgy véli, „túl kell lépni a politikai korrektségen”. Akkor hogyan tovább? A legnagyobb jobboldali párt eztán az inkorrektséget tartja vezérlő elvnek? – tette föl a kérdést a képviselő. Orbán Viktor az interjúban testvéreket emleget – ami a politika világában áthallásos –, és több más megnyilatkozásában is előfordult, hogy a „kitartás” szóval köszönt el.

A FIB elnöke megemlítette azt is, hogy a Magyar Demokrata ugyanezen, legutóbbi számában Vona Gábor, a Jobbik elnöke nyilatkozik. Ő a Fidesz és a Jobbik kapcsolatáról szólva úgy véli, hogy nem az ellentétekre kell figyelni, hanem arra, ami közös cél, közös gondolat, mert ez az igazán fontos. Miután ismerjük a Jobbik céljait, elveit, elképzeléseit, valamint Orbán Viktor mostani interjúját, és számos egyéb megnyilatkozását, s tudjuk, hogy Vona Gáborral egy polgári körhöz tartozott, egyértelmű, a Vezér szimpátiája a szélsőjobbal. Megjegyezte: a Magyar demokratában rendszeresen jelennek meg az Egyesült Államokat, Izraelt és a zsidókat középpontba állító összeesküvés-elméletek, valamint a náci bűnök relativizálása és holokauszttagadás is gyakori téma. Értékelése szerint egy higgadt, polgári értékrendet valló, a közepet is elismerő politikus nem ad interjút egy ilyen médiumnak.

Sajnálatos a Fidesz elnökének kapcsolata a szélsőségekkel, annál is inkább, hiszen aláírta a politikai pártok szélsőségektől való elhatárolódását jelentő zéró tolerancia nyilatkozatot – mondta Varga László, majd hozzátette: felszólítja Orbán Viktort, hogy ha aláírása nem fedi a valós tényeket, húzza ki a nevét a nyilatkozat elfogadói közül.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz orbán viktor szélsőség

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr98118419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása