MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Van, akit sért az árpádsávos zászló

2007.09.17. 11:58 politikus

Szakmai, vagy etikai kérdés?

Az MSZP szolnoki szervezete azt kéri a város fideszes polgármesterétől, hogy hívja vissza Bíber József Tibort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos alelnökét, a Magyar Gárda megyei szervezőjét a szolnoki önkormányzat városgazdálkodási bizottságából - közölte a Csák László, a párt városi elnöke hétfői szolnoki sajtótájékoztatóján. A polgármester arra hivatkozva hárította el a kérést, hogy Bíber József szakmai munkáját eddig semmilyen kifogás nem érte

A MSZP városi elnöke a kérés indoklásául felidézte a köztársasági elnök kijelentését, mely szerint vannak, akikben az árpádsávos lobogó látványa rossz érzéseket kelt. A szolnoki szocialisták pedig rossz érzéseket keltőnek tartják a Magyar Gárdát is – tette hozzá.

Csák László elmondta: a Fidesz és a Jobbik a 2006-os önkormányzati választási kampányban kötött megállapodást arról, hogy a Jobbik a fideszes jelölteket támogatja, és ezért egy önkormányzati bizottsági helyet kapott, amit Bíber József Tibor tölt be. Most ezt a szerződést kell felbontani Bíber személye miatt, de a bizottsági hellyel továbbra is Fidesz rendelkezik - jegyezte meg.

„Bíber Józsefnek a városgazdálkodási bizottságban végzett szakmai munkáját eddig semmilyen kifogás nem érte. Minden bizottsági tagtól elvárom, hogy pártideológiáktól mentesen dolgozzanak az önkormányzati szakbizottságokban, s ez igaz Bíber Józsefre vagy bármelyik MSZP-s képviselőre egyaránt ” – reagált közleményben a szolnoki szocialisták kérésére Szalay Ferenc polgármester.

„Viszont azt garantálom, hogy ha bármely bizottsági tag vagy képviselő bizottsági ülésen, vagy Szolnok város önkormányzati munkájához kapcsolódóan elfogadhatatlan kijelentéseket tesz, vagy elfogadhatatlan módon viselkedik, abban a pillanatban javaslatot teszek a bizottságból való visszahívására” – fogalmazott az elöljáró.

Forrás: mszp.hu

1 komment

Címkék: szélsőség magyar gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr55170219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása