MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A kieső összeget nem pótoljuk

2008.03.09. 21:22 politikus

Nagyjából 2 milliárd forinttal kevesebb pénz lesz így jövőre a felsőoktatásra

Hiller István oktatási miniszter szerint a felsőoktatás színvonalemelésének programja nem bukott el, de lelassul, ha eltörlik a tandíjat.

A szocialista politikus az MSZP fővárosi Vérmező úti politikai központjában vasárnap este úgy becsülte, hogy nagyjából 2 milliárd forinttal kevesebb pénz lesz így jövőre a felsőoktatásra, de hosszútávon ez 20 milliárdra is felmehetett volna. Ebből a kincstár egyetlen fillért nem kapott volna, mind a felsőoktatási ösztöndíjakra és fejlesztésekre szánták fordítani – tette hozzá Hiller István.

Arra a kérdésre, lesznek-e személyi konzekvenciái a népszavazás eredményének, a szocialista politikus, az MSZP alelnöke azt válaszolta, neki a köz- és a felsőoktatás színvonalának emelése, a modernizáció a fontos.

Hasonló tartalmú választ adott arra a kérdésre is, változik-e az MSZP politikája annak fényében, hogy az előzetes adatok alapján vasárnap hatszázezerrel többen szavaztak a szocialista párt ellen, mint amennyien az MSZP-re voksoltak a 2006-os országgyűlési választásokon.

„Több egyeztetés kell a felsőoktatásban és az oktatás területén. Mi ezt tettük az elmúlt időszakban is” – tette hozzá. Emlékeztetett arra, hogy 196 milliárdról 223 milliárd forintra emelték a felsőoktatás költségvetési támogatását, amely 2010-re 241 milliárdra emelkedik. Azt a pénzt, ami a tandíj eltörlésével kiesik, nem pótoljuk – hangoztatta az oktatási miniszter.

Forrás: mszp.hu

1 komment

Címkék: népszavazás hiller istván oktatásügy

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr88374152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

midrovertalt 2008.03.11. 00:19:32

Pedig volna miből Herr Hiller...
süti beállítások módosítása