MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Segély helyett munka

2008.03.19. 15:46 politikus

A Start régió kártyát a 47 leghátrányosabb térségben, a halmozottan hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásához bocsátják ki

Az MSZP szerint nem jelent kiadást, sőt megtakarítás a miniszterelnök által meghirdetett Start régió kártya, amellyel járulékkedvezményt biztosítanak egyes munkaadóknak. Erről az MSZP két országgyűlési képviselője, Török Zsolt és Teleki László beszélt szerdán Budapesten újságíróknak.

A Start régió kártya maximum három évig célzott adó- és járulékkedvezményt jelent a munkaadóknak és ezzel segíthet a legális foglalkoztatás bővülésében – közölte Török Zsolt, a programért felelős miniszterelnöki megbízott. Hozzátette: ez nem jelent pluszkiadást az államnak.

Teleki László hozzátette: az állam a programmal megtakaríthat, mivel nem kell szociális segélyt fizetnie azoknak, akik munkához juthatnak ennek révén.

A kérdésre, miszerint kedden a pénzügyminiszter arról beszélt, jövőre kevesebb pénz lesz adó- és járulékcsökkentésre, Török Zsolt azt mondta, ez nem érinti az Út a munkába programot. Hangsúlyozta: a Start régió kártyát a 47 leghátrányosabb térségben, a halmozottan hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatásához bocsátják ki. A szocialista képviselő megjegyezte: a Start régió kártya maximum 100 százalékos járulékkedvezményt jelent, de ha valakit csak két évig foglalkoztatnak, akkor csökken a kedvezmény mértéke.

Mint elhangzott, szeretnék növelni a legális foglalkoztatást, azt akarják elérni, hogy sokkal inkább megérje dolgozni, mint segélyen élni. Török Zsolt közölte: a rendelkezések várhatóan 2009. január 1-jétől lépnek hatályba, ha az Országgyűlés elfogadja őket.

Teleki László szólt arról is, hogy az Út a munkához konferencia célja, hogy a programot bemutassák azoknak a roma vezetőknek, akik képesek tenni a kormány elképzeléseinek széles körű megismertetéséért. Kitért rá, hogy a konferencián elhangzott: ne csak a közhasznú munka területén segítsenek, hanem a szellemi tevékenység esetében is, hiszen több főiskolát, egyetemet végzett romának sincs munkája.

A képviselő hozzátette, a társadalomnak látnia kell, hogy a magyarországi cigányság nem eltartott népcsoport akar lenni, hanem aktív kereső, aki hozzátesz a közös kasszához.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: adó munkaügy

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr100389006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása