MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Érvényes a Benes-dekrétum

2007.09.21. 10:50 politikus

Az MSZP számára elfogadhatatlan a szlovák parlamenti határozat

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoport külügyi és európai ügyek munkacsoportja megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a szlovák parlament csütörtöki határozata értelmében érvényben maradnak, sőt, a jövőben sem lehet eltörölni a Benes-dekrétumot, amely a felvidéki magyarok és a németek második világháború utáni meghurcolását törvényesítette.

A szlovák parlament támadó magatartása azért is elfogadhatatlan, mert a magyar országgyűlés politikai pártjai számára mindig is fontos volt a jószomszédi kapcsolatok kialakítása és megtartása az európai együttműködési normák alapján. Ez a lépés azért is megrázó, mert a magyar parlamenti pártok ez év szeptemberében ötpárti állásfoglalást írtak alá a térség országainak együttműködése érdekében.

Az MSZP képviselői hisznek abban, hogy ilyen jellegű történelmi anakronizmusnak nincsen helye egy szabad, demokratikus, toleráns Európában. A Magyar Koalíció Pártja által kezdeményezett, a magyar parlamenti pártok által támogatott megbékélésnek nem lehet alternatívája. A nemzeteink által járható közös út nem vezethet vissza a múlt vállalhatatlan örökségéhez. A XXI. század Európájában ugyanúgy egymásra vannak utalva ezen országok és kisebbségeik, mint a történelem tragikus időszakaiban. Esélyük abban van, hogy a kihívásokra az európai szellemiséghez igazodó, korrekt választ adnak.

A szocialisták ebben, a magyar kisebbséget érintő fájó ügyben elfogadhatatlannak tartják a szlovák parlamentben többségre jutott, új feszültségeket gerjesztő, a szélsőségeknek utat nyitó álláspontot.

Budapest, 2007. szeptember 20.

Kozma József

Külügyi- és Európai Ügyek munkacsoport vezetője

Forrás: mszp.hu

4 komment

Címkék: külpolitika szélsőség határon túli magyarok

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr55172176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

molettibaba 2008.01.26. 20:40:41

Kedves blog író! Szerintem ebbe a blogba napi szinten kéne írni, nem csak tessék-lássék! Olyan embert bizzanak meg vele aki valóban foglalkozik vele és minden fontos információt bele tesz!
Pl: A minap a METRÓ újságban az egészségügyről volt egy remek téjékoztató, nyugottan itt is le lehetne írni róla minden hasznosat. De ezernyi napi fontos ügyről lehetne írmi és kialakítani egy napi szinten ezreket vonzó érdekes blogot amelyben első kézből származó információk vannak. Komolyan kéne venni, csinálja olyan ember aki hisz a blogok tájékoztató és informáiós értékében!
Tisztelettel Gróf KatalinT

Öcsi 2008.01.30. 23:12:07

Az MSzP egy mocskos nemzetiszocialista párt.
www.youtube.com/watch?v=jdimdYuSXQk#

bulcsú 2008.02.11. 22:46:42

Csak a duma,csak a duma...
Olyan jó lenne látni, hogy befejezi az MSzP az elhatárolódást, a felháborodást, meg minden apró-cseprő dolognak az elítélését és befejezi ezt a kamu-sopánkodást.
Vagy legyen ennek a pártnak töke ,hogy elzavarja a libsiket, "pofánvágja" a szlovák, román , meg szerb "barátait" vagy örökre lehúzza a magyar nép a szocikat a retyón...

TORE LASZLO 2008.04.20. 02:38:17

Fogy a MAGYAR !!! TRIANON,BENES nektek mindegy!!! ATILLA meghalt azota nem is volt es nem is lessz IGAZI MAGYAR /HUN/ ember. MAR A TOT IS MEGETET BENNETEKET... MIG A POLITIKAT URI G.c.k IRANYITJAK OLYAN EMBEREK AKIKET CSAK A PENZ ,GAZDAGSAG,JOLET,KENYELEM iranyit es nem a HAZA ,addig soha sem lessz semmi a nepnek. KOMUNISTA SEM VOLT ISTEN ,A SZOCIALISTA SEM KULOMB eGY KUTYA CSAK BELE KELL RUGNI NAGYOT.....
süti beállítások módosítása