MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A nyelvész kérdései progressziót sugároznak

2007.07.19. 14:00 politikus

Nem az MSZP hatásköre eldönteni, hogy a választási bizottság helyesen értelmezte-e a jogszabályt

Az MSZP elfogadja, és tiszteletben tartja az Országos Választási Bizottság döntését – közölte Bárándy Gergely, a szocialista párt országgyűlési képviselője, a párt jogi tagozatának vezetője csütörtökön. Egyetlen, magát demokratikusnak valló párt sem veheti magának a bátorságot arra, hogy független intézmények döntéseit támadja, azok számára előírásokat fogalmazzon meg, vagy véleményezze a döntéseket – jelentette ki.

A kérdésre, hogy segítenek-e Kálmán László nyelvésznek az aláírások összegyűjtésében, Bárándy Gergely elmondta: a nyelvész kérdései a szocialista párt álláspontjához állnak közelebb. Progressziót sugároznak, s nem visszalépést. Hozzátette: úgy tudja, Kálmán László az aláírások összegyűjtéséhez nem kéri egyetlen párt segítségét sem. Az MSZP ezt tiszteletben fogja tartani.

Arra, hogy az OVB-nek lehetősége volt-e az azonos témájú, de ellentétes tartalmú kérdések hitelesítésére, az országgyűlési képviselő közölte: erre pontos jogszabályi megfogalmazás nincs. Védettséget akkor élvez egy kérdés, amikor jogerőssé válik és ellátták a záradékkal, hitelesítették. Az OVB-nek így vizsgálnia sem kell, hogy hitelesíthető-e – fejtette ki Bárándy Gergely. Hozzáfűzte: nem az MSZP hatásköre eldönteni, hogy a választási bizottság helyesen értelmezte-e a jogszabályt. Ha bárkinek ilyen aggályai támadnak, lehetősége van a jogorvoslatra; Alkotmánybírósághoz fordulhat az OVB döntésével kapcsolatban.

Arra a kérdésre, hogy az MSZP Alkotmánybírósághoz fordul-e, Bárándy Gergely azt mondta: nem tud ilyen tervezett lépésről.

Az Országos Választási Bizottság szerda esti ülésén egyaránt hitelesítette a Fidesz-KDNP és Kálmán László nyelvész három-három népszavazási kezdeményezését, amelyek azonos témájú, de ellentétes tartalmú három kérdésről szólnak.
 
Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: népszavazás ovb

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr66121114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása