MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Alzheimer-világnap

2007.09.20. 13:17 politikus

Ne törődj bele!

Európán belül 6 millió, Magyarországon 160 ezer körül van a regisztrált Alzheimer-kórban szenvedő betegek száma – mondta Lévai Katalin, az Alzheimer Világnap fővédnöke, Európai Parlamenti képviselő. „Európában hiányos a probléma kezelése” – tette hozzá. „Ezért hoztunk létre egy 27 tagú Alzheimer-szövetséget, melynek elnöke a francia elnök, Nicolas Sarkozy.”

A bizottság egy dokumentumot fogalmazott meg, mely Párizsi Nyilatkozat néven vált közismertté. Ebben a nyilatkozatban felhívjuk az európai uniós tagállamok kormányainak figyelmét arra, hogy milyen fontos együttműködni az Alzheimer-kór ügyében. A nyilatkozatban javasoltuk, hogy a nemzetállamok kormányai kezeljék közegészségügyi prioritásként ezt a problémát, készítsenek akcióterveket az Alzheimer-kór kezelésével és annak finanszírozásával kapcsolatban, váljon az orvosi képzés kötelező részévé a demenciával kapcsolatos betegségek kezelése – fogalmazott Lévai Katalin.

2008 a társadalmi kapcsolatok éve lesz az Európai Unióban – egy, a demenciával kapcsolatos betegségekkel összefüggő társadalmi kampány elindítását tervezzük ebben az évben – mondta a képviselőnő.

Fel kell készülnünk a betegségre, a kezelési módra, eközben pedig fel kell készítenünk a családokat, a betegeket körülvevő közösségeket, hogy miként bánjanak azokkal az emberekkel, akik demenciában, Alzheimer-kórban szenvednek, hogyan segítsenek megőrizni a betegeknek saját emberi méltóságukat. Ezért van szükség erre a napra – mondta Lévai Katalin.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr69171305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása