MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Orbán Viktornak az európai politikát kellene képviselnie

2007.09.20. 11:30 politikus

Európában új szelek fújnak

Európában elképzelhetetlen volna olyan konzervativizmus, amely megengedi magának a szélsőjobboldallal való szüntelen kokettálást - közölte a kormánypárti politikus Orbán Viktornak a miniszterelnök őszödi beszéde nyilvánosságra kerülésének egyéves évfordulóján elmondott keddi beszédéről.

Simon Gábor szerint Európában elképzelhetetlen olyan reformpártiság, amely reformellenes népszavazásban ölt testet, és elképzelhetetlen olyan progresszió, amely úgy akarja megváltoztatni a viszonyokat, hogy minden változtatást "csípőből elutasít". A Fidesz elnökének beszéde kapcsán a politikus azt mondta: igaza volt az ellenzéki politikusnak abban, hogy Európában új szelek fújnak. A tragikus csak az - folytatta az MSZP választmányának elnöke - , hogy Orbán Viktor nem veszi észre, az új európai szelek nem az ő és nem a populisták vitorláit fújják. "Úgy látszik, Orbán Viktort bántják a szelek" - jegyezte meg.

Simon Gábor szerint az új európai szelek reformokat hoznak. Erről beszélt Budapesten Angela Merkel német kancellár, Nicolas Sarkozy francia államfő is - fűzte hozzá.Mindketten a reformokról beszéltek, pedig ők nem vádolhatók azzal, hogy a baloldali politikai családhoz tartoznak - vélekedett. Simon Gábor elmondta: Nicolas Sarkozy kedden a szociális modellváltás szükségességéről beszélt Franciaországban, eközben

Orbán Viktor Magyarországon "a maradiság védőbeszédét adta elő". Sarkozy, aki a jobboldali politikai családhoz tartozik "homlokegyenest mást mondott", mint Orbán Viktor - fűzte hozzá.

A választmányi elnök szerint a Fidesz elnöke ismételten nem adott programot, csak meghirdette a reformellenes népszavazást. Ezért az MSZP szeretné, ha a pártelnök programot is adna, olyat, amely összeegyeztethető az európai politikával - közölte.

Simon Gábor szerint ideje volna, hogy a Fidesz elnöke is az európai konzervatív politikát képviselje. Véleménye szerint a francia államfő és Orbán Viktor múlt heti találkozója azért volt rövidebb, mert nem találták a közös hangot. Egy progresszív, egy reformpárti politikus megpróbált közös nyelvet találni "egy fundamentalista, egy régimódi politikussal" - fogalmazott.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: orbán viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr91171211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása