MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Társadalmilag és politikailag is egyensúlyt kell találni

2008.04.02. 20:50 politikus

Több egyeztetés lesz valamennyi ellenzéki párttal – természetesen az SZDSZ-szel is – a tervezett törvényjavaslatokról

Gyurcsány Ferenc szerint kisebbségi kormányzás esetén sem lesz a kabinetje „béna kacsa”: aktív, cselekvő politikát folytatnak majd, sok jó kezdeményezéssel. A miniszterelnök erről a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában beszélt szerda reggel.

Mint hangsúlyozta, tartani fogják a kormány- és a konvergencia-programot is. Elképzelése szerint a kormányon belüli egyeztetések egy része kikerül a parlamentbe. Azokat korábban kezdik, és több egyeztetés lesz valamennyi ellenzéki párttal – természetesen az SZDSZ-szel is – a tervezett törvényjavaslatokról.

Gyurcsány Ferenc emlékeztetett arra, hogy a szakmai kérdésekben az elmúlt években is sokszor szavaztak együtt a kormánypártok és az ellenzék, az MDF pedig a reformtörvények egy részét is támogatta.

A kormányfő az interjúban megerősítette azt az információt, amely szerint az egyeztetésen Kóka János egyértelművé tette, semmiképpen nem maradnak a koalícióban. Az SZDSZ akkor is kilépett volna, ha az MSZP kezdeményezi a pénztártörvény módosítását az Országgyűlésben – tette hozzá.

Arra a kérdésre, tett-e olyan kijelentést a hétfői elnökségi ülésen, hogy ha ő az akadálya a koalíció fennmaradásának, akkor félreáll, azt válaszolta: soha nem mondott mást. „Az első perctől azt mondom, hogy ebben személyes érdekeim nincsenek. Gyurcsány Ferencnek azt kell tennie, ami a kormányzás érdeke. Ha a kormányzásnak az az érdeke, hogy a miniszterelnök maradjon – amiről a kormánypártok dönthetnek –, akkor marad, ha nem, akkor menni kell” – fogalmazott.

A miniszterelnök kitért arra: társadalmilag és politikailag is egyensúlyt kell találni, mert az emberek elfáradtak, lassabb tempót szeretnének. „Reformpolitika kell, de felelős reformpolitika” – hangoztatta Gyurcsány Ferenc, aki úgy látja: a hegyre fel lehet menni szemben a gerinccel, de arra nem sokan követik őket. Ám meg lehet próbálni ugyanezt körben, a szerpentinen is.

Forrás: mszp.hu

2 komment

Címkék: mszp szdsz gyurcsány ferenc kormányzás

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr17410993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss Zoltán 2008.07.10. 20:00:52

Nem szeretnék lassabb tempót csak a munkám után tisztességesen megélni és ezt havi 75000-ből nem lehet a mai magyarországon.Ezért igaza van a minisztereln.urnak azt mondtam a fiamnak és a lányomnak is meneküljön ebből az országbol.Mindegy mit csinál én tulélem ön felőlem 2100_ig is miniszter eln.lehet már régen nem érdekel.Csak arra vigyázzon,hogy egy bizonyos határt túl ne lépjen mert ez a rengeteg elkeseredett ember egyszer megindul kő kövön nem marad.Mert sokáig tür a magyar mert nagyon birka,de ha egyszer elszakad a cérna baj lesz belőle.

gratula 2008.11.29. 08:30:35

Erkölcstelen hazudozó pojáca. A morál halott, "kurva ország" mocskos kurva vezetőivel egyenesen száguld a csőd felé.
Éljenek a vágóhídra küldött birkák, akik ha felébrednek egyszer, kötélre küldik hazaáruló hóhéraikat.

Minden elmebeteg diktátor - főleg egy, ehhez tartsa magát.
süti beállítások módosítása