MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Ne feledkezzünk meg az európai szegényekről!

2008.03.11. 12:52 politikus

Az uniónak különböző fejlettségű területei és hátrányos helyzetű etnikai és szociális csoportjai is vannak

Jogi bizottság tagja március 11-én Strasbourgban az Európai Parlament plenáris ülésén, amikor a vitában hozzászólt a „Bizottság nyilatkozata - 2009. évi politikai stratégia” témához. – Nekünk, európai szocialistáknak mindig is fontos volt hogy az unió a jólét, a szolidaritás és a biztonság övezete legyen.

A magyar képviselőnő azt emelte ki, hogy sajnos a nők számára még mindig kevésbé adott a szociális biztonság, mint a férfiaknak.

– A nők körében sok a kényszerűségből vállalt illegitim munka, ami amellett, hogy szétzilálja a gazdaságot, financiálisan előnytelen, emberileg megalázó a női munkavállaló számára. Vegyük át a pozitív példákat, a már megvalósuló jóléti állam gyakorlatát. A szociális kérdések megoldásában nagyobb összhangra, az együttműködés erősítésére van szükség az uniós intézmények, a Parlament, a Tanács és a Bizottság, valamint a tagállamok között.

– Üdvözlöm, hogy az Európai Unió aktív külpolitikát folytat, s mint segélyező, támogató, megjelenik a világpolitikai porondon, ám közben ne feledkezzünk el arról, hogy az uniónak különböző fejlettségű területei és hátrányos helyzetű etnikai és szociális csoportjai is vannak. Ezek felzárkóztatása ugyanilyen égető feladat – állapította meg Lévai Katalin.

Forás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: eu szegénység

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr79375904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása