MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Nemzetiszín lobog

2008.03.15. 17:30 politikus

Legyen béke, szabadság és egyetértés

Az 1848-as polgári robbanás több évtizedes előkészítő munka eredménye volt: a reformországgyűléseken a magyar reformszellemű liberális nemesség pontról pontra kidolgozta saját, önálló politikai programját. Ez az év a magyar nemzet, a magyar politika ébredése. 160 évvel ezelőtt született meg – politikai értelemben mindenképpen – a független Magyarország – s ez a tény még akkor is döntő, ha aztán később hazánk függetlensége történelem kereke alá szorult. Ekkor jelentek meg először a politikai porondon nemzeti hőseink: Batthyány Lajos, Kossuth Lajos, Deák Ferenc, Széchenyi István, Szemere Bertalan, Eötvös József és mások.

A polgári fejlődés kiáltását csak erőszakkal, külső agresszióval lehetett elhallgattatni. A nemzeti ünnepet csak erőszakkal, agresszióval lehet elvenni tőlünk, magyaroktól. Ez a nap, ez az emlékezés nem a politikai erőké, nem a jobb-, vagy a baloldalé. Ez a nap mindenkié, aki szívében magyar. Függetlenül attól, mekkora lobogóba csomagolja önmagát.

Reformfolyamatok közepén tartunk. Feladatunk nem más: polgárrá kell válnunk. Gondolkodással, együttműködéssel, összefogással – nem vérrel. A dolgunk pedig könnyebb, mint a márciusi ifjaké volt. Ha hiszünk magunkban, a másikban, ha tudunk együtt ünnepelni, akkor közelebb leszünk a nemzeti ünnep szelleméhez, mint valaha.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: nemzeti ünnep

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr85382236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása