MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Öngólt lőtt a Magyar Gárda

2008.03.12. 19:11 politikus

Bízom benne, hogy a független magyar bíróság döntésével pontot tesz ennek a szégyenletes, hazánk nemzetközi megítélését is rontó ügynek a végére

Azzal, hogy erőszakos úton próbálta korlátozni más állampolgárok, nevezetesen a törvényesen működő érdekképviseleti szerv, az Országos Cigány Önkormányzat vezetőinek jogait, hogy jelen lehessenek egy nyilvános bírósági tárgyaláson, már eleve magát minősítette a Magyar Gárda – jelentette ki Strasbourgban a Lévai Katalin, az Európai Parlament szocialista képviselőcsoportjának romaügyi szóvivője, a Jogi Bizottság tagja.

A képviselőnő hangsúlyozta, minden magyar állampolgárnak nemtől, fajtól, etnikai hovatartozásától függetlenül joga van jelen lenni egy nyilvános bírósági tárgyaláson, és azt megfelelő indok esetén, csak a bíróság vezetője akadályozhatja meg.

A Magyar Gárda önkényes fellépése a szervezet antidemokratikus lényegére, erőszakos és rasszista szándékaikra mutat rá. Egy európai demokráciában nincs helye az ilyen eszméket valló szervezetnek. Bízom benne, hogy a független magyar bíróság döntésével pontot tesz ennek a szégyenletes, hazánk nemzetközi megítélését is rontó ügynek a végére – zárta szavait a szocialista európai parlamenti politikus.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: szélsőség magyar gárda

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr79378910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása