MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Vélhetően bűncselekmény történt

2007.07.16. 15:13 politikus

Az OVB tagjainak titoktartási kötelezettségük van

Az MSZP tudni szeretné, hol szabályozzák azt, hogy az Országos Választási Bizottság (OVB) tagjának kötelessége arról a beadványról tájékoztatni az őt delegáló pártot, amelyben egy magánszemély a Fidesszel azonos témában, de ellentétes tartalommal kezdeményezett népszavazást. Erről Varju László, az MSZP frakcióvezető-helyettese beszélt hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

Az MSZP szerint az OVB tagjainak titoktartási kötelezettségük van. Amíg nem döntenek a népszavazási kérdések hitelesítéséről, addig a kérdés benyújtójának személyazonossága titkosan kezelendő – mondta a frakcióvezető-helyettes.

Emlékeztetett rá, hogy Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója szerint a Fidesz delegáltjának kötelessége volt tájékoztatni a Kálmán László nyelvész által az OVB-nek beadott népszavazási kérdésekről a pártot. Hozzátette: Bordás Vilmos, az OVB fideszes delegáltja beismerte, hogy a nyelvész adatait ő „lopta ki” az őt delegáló pártnak.

Varju László azt mondta, Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos szerint is vélhetően bűncselekmény történt.
Az MSZP arra is választ vár – folytatta a szocialista képviselő –, hogy a HírTV-nek a Fidesz vagy Bordás Vilmos adta át a népszavazási kérdések benyújtójának nevét. A jelentéstételi kötelezettség vonatkozik-e minden fideszes delegáltra? – kérdezte Varju László.
A frakcióvezető helyettes megjegyezte: ismét kiderült, hogy jelentős különbség van a Fidesz és az MSZP demokrácia-felfogása között. Hozzátette: „a törvények sem tartják vissza a Fideszt attól, hogy a hatalomszerzési kísérletért mindent megtegyen”. Varju László azt mondta, a Fidesznek nem több a népszavazás egy játéknál, amivel revánsot akar venni.

Arra a kérdésre, volt-e arra példa, hogy az MSZP delegáltja bármilyen beadványt továbbított volna a szocialista pártnak, a frakcióvezető-helyettes közölte: ismeretei szerint nem volt ilyen. Az egészen biztos, hogy mi magunk nem kezdeményeztünk ilyet – fűzte hozzá.

Forrás: mszp.hu

1 komment

Címkék: fidesz népszavazás ovb

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr21118974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gy Csokina 2007.08.07. 20:39:31

Tisztelt Úraim!
A parlament, az OVB, stb. tele van okostojás jogászokkal döntsék el -nem hiszem hogy olyan komplikált- hogy jog szerü vagy sem ill. büncselekmény e a nevezett OVB tag cselekménye. Ha büncselekmény börtön a jutalom mert hisz "jogállamban" élünk, vagy mégsem!? Ha a cselekedet jogszerű, akkor aki mást állít azt kell szigoruan büntetni. Vagy csak össze-vissza beszélünk?
süti beállítások módosítása