MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Szégyenletes esemény

2007.07.17. 16:03 politikus

Összefogás Hofi Géza síremlékének helyreállításáért

Minden tisztességes, érző embert felháborít, ha gyáva és aljas emberek sírokat gyaláznak, ha elhunytak végső nyugalmát zavarják meg. Kőbánya parlamenti képviselőjeként, és humort szerető emberként egyaránt megdöbbent és felháborít kerületünk legendás szülötte, Hofi Géza síremlékének megrongálása.

Azt hiszem, nem túlzás azt állítani, hogy még ma is – több mint öt évvel a halála után – sokunk számára teszi könnyebbé a mindennapi problémák elviselését, megoldását egy Hofi paródia felidézése, vagy egy régi Hofi lemez meghallgatása. Közvetlen, de megalkuvásra képtelen személyisége, őszinte és közérthető stílusa miatt méltán vált milliók kedvencévé, mégis mindvégig ugyanaz az egyszerű és közvetlen gyári munkás maradt, aki pályája elején volt. Hétköznapi problémákról beszélt, hétköznapi emberekhez szólt, mégis sokunk számára ünnepnap volt, ha hallhattuk a rádióban, vagy élőben láthattuk a színpadon. Büszke vagyok rá, hogy Kőbánya több mint egy évtizede a kerület díszpolgárainak sorában tudhatja a nagy nevettetőt.

Ezúton kérek mindenkit, aki szerette és tisztelte Hofi Géza munkásságát, hogy fogjunk össze az emlékmű mielőbbi helyreállítása érdekében, és a korábbinál is nagyobb figyelemmel meséljük el gyermekeinknek és unokáinknak, ki is volt „a Hofi”, hogy a jövőben ne történhessenek a vasárnap éjszakaihoz hasonló szégyenletes események.

Arató Gergely
az MSZP országgyűlési képviselője

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: összefogás rongálás

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr37119737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása