MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Legyen olcsóbb a távfűtés!

2007.07.20. 19:47 politikus

A szocialista képviselők azt várják a Fővárosi Közgyűléstől, hogy a 2007-2008-as idényre olyan távhő-szolgáltatási tarifarendszert fogadjon el, amely az alapdíj csökkentésével jár.

A Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciója kormányzati intézkedéseket is sürget a távhő versenyképessé tételéért – jelentette be Alexa György, az Országgyűlés fogyasztóvédelmi eseti bizottságának szocialista elnöke és Szanyi Tibor, a gazdasági és informatikai bizottság MSZP-s tagja pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Szanyi Tibor elmondta, kérik a kormányt, vezessen be gáztarifát a távhőszolgáltatásban, hogy olcsóbb legyen a távfűtőműveknek a földgáz, továbbá a támogatási megtakarításokból ösztönözzék a lakosságot a nyílászárók cseréjére, a házak szigetelésére, és a távfűtésben az egyedi mérők, valamint a fűtőtestek szabályozásának kiépítésére.

A szocialista képviselők azt várják a Fővárosi Közgyűléstől, hogy a 2007-2008-as idényre olyan távhő-szolgáltatási tarifarendszert fogadjon el, amely az alapdíj csökkentésével jár. Szanyi Tibor és Alexa György ehhez hozzátette, a közgyűlésnek kell majd döntenie arról, hogy a Főtáv várhatóan szeptemberben kezdődő hatékonyságjavító programjának pénzügyi eredményét az alapdíj csökkentésére, vagy a hatékonyság további növelésére, beruházásokra fordítsák. Szanyi Tibor ősztől 10-15 százalékos távhőár-csökkenést vár.

Kovács Lajos, a Főtáv vezérigazgatója a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a XIII. és a XVII. kerületben egy panelház és egy hagyományos építésű lakóépület nyílászáró-cseréjét, szigetelését és fűtéskorszerűsítését támogatják. A 65-80 lakásos épületek lakóközösségét segítik a finanszírozás megszervezésében, a pályázatok megírásában, a megvalósítás ellenőrzésében is.

Kovács Lajos kérdésre elmondta, hogy a meleg tél miatt az idei üzleti tervet nehéz lesz megvalósítani. A Főtáv vezérigazgatója kitért arra, idén a fővárosi tulajdonban lévő Főtáv Zrt. 58,7 milliárd forint konszolidált árbevételt és 230 millió forint mérleg szerinti nyereséget tervezett, szemben a múlt évi 40,9 milliárd forint árbevétellel és 1,5 milliárd forint nettó profittal.

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: közüzemi díjak

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr2122101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása