MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

A reformok folytatódnak

2007.09.14. 12:01 politikus

„Sokkal világosabban kell elmagyaráznunk, hogy miért van rájuk szükség „

A brit hírügynökség abból az alkalomból készített interjút a magyar miniszterelnökkel, hogy egy évvel ezelőtt hangzott el az őszödi beszéde. A Reuters néhány részletet idéz a sokat vitatott miniszterelnöki beszédből, foglalkozik a nyilatkozatot követő eseményekkel, illetve a kormány reformterveivel.

Gyurcsány Ferenc közli, hogy további cselekvésre kapott támogatást az MSZP-től, és távolról sincs olyan helyzet, hogy „kihívással” kéne szembesülnie a pártban. Könnyen választ tudok adni a helyzetemmel kapcsolatos kérdésre: az erős és stabil – mondta Gyurcsány Ferenc. A (szocialista) parlamenti csoport világosan beszél: nem akarnak visszafordulni (...) amit kérnek tőlem, az az, hogy több lehetőség és idő legyen a vitára (a reformokról) – tette hozzá a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc kijelentette: a reformok folytatódnak az egészségügyben és az oktatásban, a kormány mandátumának lejártáig, 2010-ig felülvizsgálják az adórendszert, és elindítják a nyugdíjreformot.

A miniszterelnök közölte, hogy a kormánykoalíció erős, és hamarosan várható a megállapodás az egészségbiztosításról. A miniszterelnök közölte: ő és pártja több száz várost és falut keres föl, hogy az embereknek személyesen elmagyarázza a reformok mibenlétét. „Ha az emberek nem értik meg a célokat és a reformok lényegét, és ezért visszavonják támogatásukat, akkor erre nem az a válasz adandó, hogy lelassítjuk vagy leállítjuk a reformokat, hanem sokkal világosabban kell elmagyaráznunk, hogy miért van rájuk szükség” – mondta Gyurcsány Ferenc, megjegyezve, hogy „egy elefántot csak darabokban lehet megenni”.

Forrás: mszp.hu

1 komment

Címkék: gyurcsány ferenc reformok

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr91170225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Andrásné 2008.02.21. 15:38:55

A reformok pedig folytatódnak"
A Miniszterelnők Úr szerint az a reformok, ha mindenkitől és minden honnan megvon minden támogatást? Szociális terület, egészségügy,oktatásügy, munkaügy stb. Azzal még nem szünik meg a hálapénz az orvosoknak mert a 300Ftot befizetjük a házi orvosnak, vagy a kórháznak, mert az orvosok ugyanúgy elvárják mint eddig, sőt még jobban. Érdekes, hogy pont azok akarják a tandíjat bevezetni akik a Kádár rendszerben imgyen tanultak a külföldi Egyetemeken és szereztek dipllomát azért mert akkor az volt a divat vagy mert a szülők párttitkár voltak. Tudomásul veszem azt, hogy fizetni kell, de az nem mindegy, hogy mennyit és pont azok beszélnek akiknek úgyis tele van a zsebe milliókkal és az adófizetők pénzéből megyen külföldre. Kormányzati negyedekre, és luxus autókra , valamint a miniszter úrak több milliós fizetésére. Megszorítások? azt hiszem, hogy fentről kellene kezdeni, nem pedig az állampogárok megnyomorításával. Munkahelyteremtésre lenne szükség, a fiatalok lakáshoz jutását kellene támogatni azzal,hogy több állami lakásokat építetni,mert nem mindenkinek van több százezer fizetése, vagy milliómos szülei és nincsenek munkahelyek ahol a fiatalokat segítik mivel nincsenek gyakorlataik. Nem kellene sok segélyt azoknak fizetni akik nem is akarnak dolgozni mert nincsen motiválóerő , hogy szívesen dolgozzanak, mert úgyis jár neki a segély.
Meg kellene becsülni a középkorúakat is amunkahelyeken, mert ők szívesen dolgoznak ha van valahol. Ha már a nyugdíj
korhatárt kitolták a 62.éves korig akkor legyenek szívesek gondoskodni arról, hogy legyen hol is dolgozni.
süti beállítások módosítása