MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Fideszes Zuschlag-ügy Tatabányán?

2008.03.14. 14:08 politikus

A szocialisták bíznak abban, hogy a Fidesz az ügy tisztázódásáig Bereznai Csaba minden politikai megbízatását felfüggeszti

 A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság folytatólagosan, jelentős értékre elkövetett sikkasztással vádolja a Fidesz Tatabánya városi frakcióvezetőjét, a párt megyei elnökségének tagját.

Bereznai Csaba a Nemzeti Civil Alapprogram Regionális Kollégiumának elnökeként részt vett a civil egyesületek támogatásáról szóló döntésekben, ezek között szerepelt az a Majki Népfőiskolai Társaság is, melynek a vezetője szintén ő volt. A szervezet többször kapott sokmilliós támogatást, amelyből 7,5 millió forintot Bereznai Csaba a rendőrség vádja szerint saját, illetve egy hozzátartozója nevére szóló nagy értékű, befektetési alapú életbiztosítás finanszírozására fordított.

Bereznai Csaba és az egyesület jelenlegi elnöke, Molnár József – aki 2006-ban a Fidesz önkormányzati képviselő-jelöltje volt, jelenleg pedig a fideszes vezetésű megyei önkormányzat sajtóreferense –, azzal védekezik, hogy ez csupán egy befektetés volt.

A tatabányai MSZP által felkért szakértők véleménye szerint társadalmi szervezet pályázaton nyert pénzét csupán a pályázat céljára használhatja fel. Szabad pénzösszegeit ugyan befektetheti, de azokat sem helyezheti el magánszámlára, mert az már sikkasztásnak minősül. Az MSZP Tatabányai Szervezete emlékeztet arra, hogy a szocialista Zuschlag Jánost még csak tanúként hallgatták meg, de a párt máris minden politikai funkciójából visszahívta.

A szocialisták bíznak abban, hogy a Fidesz hasonlóan következetes álláspontot képvisel, és az ügy tisztázódásáig Bereznai Csaba minden politikai megbízatását felfüggeszti. MSZP tatabányai szervezet

Forrás: mszp.hu

Szólj hozzá!

Címkék: fidesz bűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr26380730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása