MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Új tulajdonosi program

2008.03.17. 12:48 politikus

Az állami tulajdonból mindenki egységes elvek szerint részesüljön, és a kedvezményekkel mindenki egyforma eséllyel élhessen

Az új tulajdonosi programról hétfőn elfogadott országgyűlési határozatban a képviselők felkérik a kormányt, hogy április 30-ig dolgozzon ki részletes programot az állami tulajdon egyes elemeinek magánkézbe adására. A program végrehajtásának ellenőrzésére az Országgyűlés eseti bizottságot hoz létre.

Az Országgyűlés arra is felkéri a kormányt: a program kidolgozása során biztosítsa, hogy a lehető legszélesebb kör vehessen részt a programban, az állami tulajdonból mindenki egységes elvek szerint részesülhessen, és a kedvezményekkel mindenki egyforma eséllyel élhessen.

Gyurcsány Ferenc január 18-án, ország-értékelő beszédében jelentette be, hogy a kormány új tulajdonosi programjának keretében az állami cégekből vásárolhatnak tulajdont az állampolgárok, illetve a huzamosabb ideje Magyarországon élő európai uniós polgárok. A kormányfő azt is mondta, hogy a részletekről nyílt társadalmi vita lesz, így arról is, hogy a tulajdont szerzőknek részletfizetési, adókedvezményt, illetve árfolyamkedvezményt adjanak.

A programba bekerülő vállalatokról és a kibocsátás ütemezéséről a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. dönt, az újonnan megalakult Új Tulajdonosi Program Tanács pedig tanulmányokat készíttet és biztosítja, hogy a javaslatról társadalmi, szakmai párbeszéd folyjon, majd április végéig javaslatot tesz a kormánynak a program alapvető elemeiről.

Az első befektetők várhatóan a jövő év elején vásárolhatnak a program keretében részvényeket. Bár hivatalosan a kormány még nem jelölte ki a programba kerülő vállalatokat, elhangzottak már cégnevek: a Magyar Villamos Művek Zrt., a Szerencsejáték Zrt., az Állami Autópálya-kezelő Zrt., illetve a Magyar Posta Zrt.

Forrás: mszp.hu

2 komment

Címkék: gazdaság privatizáció

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr7385920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igy látom. 2008.04.28. 22:17:56

Szomorú, hogy ez a nagy párt milyen sorsra jut, most is az látszik, maroknyi tisztségviselő nagyon sokat dolgozik, mások pecsenyéjüket sütögetik, saját pártjuk ellenzékei.A Fidesz besétál a kormányzásba és onnan ki sem jön, ha igy folytatódik.Ha van jobb miniszterelnök, bátran ki vele, ha nincs dolgozni, dolgozni nem birálni és a pálya széléről okoskodni.

alazzukgyurcsanyt 2009.11.06. 17:03:13

T.Öszödy BÖSZMME!
Kösz,hogy el k....d ezt a kiba....t országot,örülök,hogy legalább főzni tudsz,ha mást nem a libafejüvel egyűtt egy
embert alkottok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
süti beállítások módosítása