MSZP

Ez az oldal nem az MSZP hivatalos blogja. Az oldalon lehetőséget kívánunk adni az MSZP honlapján megjelent hírek kommentálására.

Hirdetések

Friss topikok

Rendezni kell emberi jogaikat

2007.09.21. 10:46 politikus

A melegek házasságáról társadalmi vitát kezdeményez az MSZP

Meglepetésként érte a szocialistákat a szabad demokraták bejelentése, mely szerint az SZDSZ módosítást nyújt be a családjogi törvényhez az azonos nemű párok házasságának engedélyezése érdekében. Szabóné Müller Tímea, az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta, az MSZP az egy-két héten belül az Országgyűlés elé kerülő, átfogó polgári törvénykönyv-módosítás keretében képzeli el a melegek emberi jogainak rendezését.

A javaslattal összefüggésben közölte: az MSZP szeretné elérni, hogy a melegeket is ugyanazok az emberi jogok illessék meg, mint minden más embert, ezért a jelenlegi jogi szabályozáson változtatni kell. Hogy ez házasságot jelentene-e – ez az egyik legjelentősebb társadalmi kérdés. Ezért társadalmi vitát szeretnénk kezdeményezni erről – fűzte hozzá Szabóné Müller Tímea.

Mint közölte, az MSZP a melegek regisztrált élettársi kapcsolatát támogatja, és azoknak jogi problémáknak a megoldását, amelyek a meleg párokat érintik az egészségügy, az öröklés területén.

Forrás: mszp.hu

1 komment

Címkék: melegek kissebbségek

A bejegyzés trackback címe:

https://mszp.blog.hu/api/trackback/id/tr36172174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Andrásné 2008.02.21. 15:02:26

Én szégyelném, ha meleg lennék, nemhogy mutogassam magamat ország világ előtt. Tisztában vagyok azzal, hogy el kell fogadni a másságot, de ez már hányinger keltő, undorító, terjesztik az AIDS-t, nem törődnek senkivel és semmivel.
Szociális téren dolgozok nap mint nap látok különböző embereket, de mélységesen felháborít a melegek házasságát engedi a magyar törvény, Milyen erkölcstelen világban élünk?
A jövő nemzedéknek ez legyen a példa, a modell követése, szégyen , hogy ez az ország mivé lett.
süti beállítások módosítása